Akadálymentes

Hírek

2014. július 10. | csütörtök

SomogyTV.hu - Kalanderdő a Desedánál

A Toponár felőli oldalon eddig is számos látnivalót kínált a Deseda. Sokan a strandon kerestek feltöltődést, az aktív pihenés kedvelői pedig a csónakházból indulhattak vízitúrára. Mások a hétvégi házaikban élvezhették a megérdemelt pihenést, és gyönyörködhettek a páratlan szépségű tájban. Most a 67-es főút felőli oldalon épül egy Kalanderdő, amely természet közeli élményeket kínál a majdan kilátogatóknak. 130 millió forintos támogatással épülő park egyik célja a környezeti nevelés segítése. Az általános iskolás gyerekek tanösvényeken, a természetben tanulhatnak majd.

Klenovics Anikó osztályvezető, Turisztikai és Közjóléti Osztály:
- "Fedett oktató teremből kiindulva, lesznek kialakítva ezek a tanösvények, amelyek különböző tematikájúak lesznek. Ezek a tematikák: növénytan, állattan, környezetismeret, természetismeret és biológia. Gyakorlatilag egy tanórát szimbolizálnak ezek, amik 90 perc alatt bejárható tanösvények lesznek."

A Kalanderdő azonban nem csak az iskolásoknak tartogat majd programokat.

Klenovics Anikó:
- "Lovasturisták részére egy pa-tanösvény lesz, és 2 kilóméter hosszan járhatnak a desedai területen. Madármegfigyelő lesz kialakítva, ami félig a vízre be fog nyúlni, és gyönyörködhetnek ugye a Deseda madárvilágában."

Természetesen a mozgássérültek számára is lesz tamösvény.

Klenovics Anikó:
- "Gurulótanösvény, ami az akadálymentesség szempontjából fontos, hogy gondoltunk az ilyen látogatókra is. Egy 300 méter hosszú földes útról van gyakorlatilag szó, de kerekesszékkel járható lesz."

A Deseda új látványossága, a Kalanderdő a jövő évi turisztikai szezontól lesz látogatható.

Eredeti megjelenés