Akadálymentes

Hírek

2014. december 13. | szombat

Siófoki Napilap - Kalanderdő épül a Deseda tó környékén

A jövő évi túraszezon kezdetére új attrakciók sora fogja várni az érdeklődőket a desedai parkerdő területén. A területet kezelő SEFAG Zrt. Kalanderdő projektjéhez a forrást az unió Dél-dunántúli Operatív Programja biztosítja. Célja, hogy egyszerre segítse az ismeretterjesztést és a környezeti nevelést, valamint kellemes kikapcsolódási lehetőséget teremtsen.

Az arborétumban és környékén már zajlik a beruházások kivitelezése. A projekt részeként négy tanösvény létesül számtalan információs táblával, ahol a látás mellett a hallást és tapintást is próbára tevő állomások épülnek ki.

A helyszínek kialakítása során a fiatalabb és az idősebb korosztály igényeit is figyelembe veszik, és kerekes székkel önállóan is bejárható, guruló tanösvény is készül. A kicsiknek lesz játszótér, a nagyobbaknak pedig a parkerdőbe jól illeszkedő, természetes anyagok felhasználásával kalandpályát építenek ki. Tóparti madár-megfigyelőhelyet is létesítenek, a tanösvények mentén pedig modern és népi motívumokat ötvöző tájművészeti alkotásokkal találkozhatnak majd a látogatók.

Forrás: Siófoki Napilap