Akadálymentes

Hírek

2014. július 15. | kedd

ForestPress - Kalanderdőt varázsolnak a Desedához

A társaság kezelésében lévő területen uniós forrásból szabadtéri játékok, tanösvények és kalandra csábító játékszerek is épülnek.
A területet kezelő SEFAG Zrt. nagyszabású ökoturisztikai fejlesztésbe kezdett, amelynek forrását az EU Dél-dunántúli Operatív Programja biztosítja. A „Kalanderdő” – Természetközeli élmények a Deseda környékén” című projekt teljes összege mintegy 130 millió forint.
A viszonylag kis területen rendkívül változatos és komplex élőhelyi környezetet és élővilágot mutatnak be – mind a vízi, mind a vízparti és az erdei növény- és állatvilág több tucatnyi képviselője figyelhető meg a parkban.

A projekt két célkitűzése a kikapcsolódás és a környezeti nevelés segítése. A területen négy tanösvény épül, amelyek mindegyike egy központi, ún. lombfedeles tanteremből indul ki. A másfél óra alatt bejárható, információs és számonkérő táblákkal, valamint letölthető munkafüzettel kiegészített ösvények mindegyike más-más korosztály igényeihez és tudásszintjéhez illeszkedve készül majd.
A teljes beruházás az idei év végéig készül el, de a nyár során már találkozhatnak a fokozatosan megépülő elemekkel. 

A létesítmény terveit a helyszínen mutatta be az érdeklődőknek és a sajtó képviselőinek Klenovics Anikó, a SEFAG Zrt. turisztikai és közjóléti osztályának vezetője és Ihárosi Péter osztályvezető-helyettes.

Eredeti megjelenés