Akadálymentes

GYIK

Mikortól lehet használni az elemeket?

A teljes Kalanderdő-projekt várhatóan 2015 áprilisára fejeződik be, akkortól lehet majd minden elemet használatba venni. 

Mikor tart nyitva a Kalanderdő?

Nincs hivatalos nyitva tartási idő, a Kalanderdő és az arborétum többi része az év bármely napján látogatható.

Mennyibe kerül a belépőjegy?

A Kalanderdő nem belépőköteles, a játékok, tanösvények stb. használata ingyenes.

Milyen korosztálynak érdemes ellátogatnia a Kalanderdőbe?

Gyakorlatilag bárkinek: a legkisebbek számára a játszótér és a természet közelsége jelenti az élményt, míg az idősebbeket a tanösvények és a kalandpark szabadtéri sporteszközei várják. Az érintetlen természet, a különleges növény- és állatvilág, valamint a multimédiás információs rendszer és a kirándulási lehetőségek természetesen felnőttek és idősebbek számára is vonzóak.

Mennyibe kerülnek ezek a fejlesztések?

A Kalanderdő teljes költségvetése 128 818 556 Ft, amit az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszíroz és a magyar állam hozzájárulása, a Dél-dunántúli Regionális Operatív Programon keresztül. 

Kinek a feladata lesz a Kalanderdő fenntartása és üzemeltetése?

A terület és az arborétum kezelője, a SEFAG Zrt. fog gondoskodni a Kalanderdő működtetéséről, beleértve a szükséges javítások, karbantartások elvégzését is.

Teremt-e munkahelyeket a Kalanderdő-beruházás?

Igen, a fenntartási időszak első évének végéig (2015 decemberéig) legalább három új álláshely jön létre, akik erdőőrként és a Kalanderdő gondnokaként fognak dolgozni.